10 egyszerű és isteni finom krémleves recept a hűvös őszi napokra

Az ősz az egyik legjobb évszak arra, hogy előkerüljenek a selymesen krémes, melengető levesek. A szezon bővelkedik olyan alapanyagokban, amelyekből mennyei, sűrű, tápláló levesek készülhetnek: sütőtök, édesburgonya, karfiol vagy akár alma. Összegyűjtöttem 10 kedvenc krémlevest, amelyek nemcsak finomak, hanem igazi őszi hangulatot is varázsolnak az asztalra.

1. Sütőtökkrémleves

Hozzávalók: 1 kisebb sütőtök, 1 fej hagyma, 2 dl tejszín, szerecsendió, fahéj, só, bors.
Elkészítés: A sütőtököt meghámozva kockázd fel, a hagymát dinszteld meg, majd főzd puhára a tökkel. Turmixold, add hozzá a fűszereket és a tejszínt.


2. Gombakrémleves

Hozzávalók: 400 g gomba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, petrezselyem.
Elkészítés: A hagymát és fokhagymát pirítsd meg, add hozzá a szeletelt gombát. Főzd puhára, majd turmixold. Tejszínnel és petrezselyemmel gazdagítsd.


3. Édesburgonya krémleves

Hozzávalók: 2-3 édesburgonya, 1 répa, 1 kis darab gyömbér, chili ízlés szerint, 2 dl kókusztej.
Elkészítés: A zöldségeket főzd puhára, majd turmixold. Add hozzá a gyömbért, chilit és a kókusztejet.


4. Sárgarépa-gyömbér krémleves

Hozzávalók: 5 répa, 1 kis darab gyömbér, 1 krumpli, 1 hagyma, 1 dl tejszín.
Elkészítés: A répát, krumplit és hagymát főzd meg, majd turmixold. Gyömbérrel és tejszínnel krémesítsd.


5. Zellerkrémleves

Hozzávalók: 1 nagy zellergumó, 1 krumpli, 1 hagyma, 1 l alaplé, 1 dl tejszín, dió.
Elkészítés: A zöldségeket főzd meg, turmixold selymesre, majd add hozzá a tejszínt. Pirított dióval tálald.


6. Karfiolkrémleves

Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 krumpli, 1 hagyma, 1 l alaplé, reszelt sajt.
Elkészítés: A karfiolt és krumplit főzd puhára. Turmixold, sózd, borsozd, és szórd meg sajttal.


7. Kukoricakrémleves

Hozzávalók: 400 g kukorica (konzerv vagy fagyasztott), 1 krumpli, 1 hagyma, 1 dl tejszín, füstölt paprika.
Elkészítés: A zöldségeket főzd meg, majd turmixold. Add hozzá a tejszínt, ízesítsd füstölt paprikával.


8. Paradicsomkrémleves sült paprikával

Hozzávalók: 5 paradicsom, 2 piros kaliforniai paprika, 1 hagyma, bazsalikom.
Elkészítés: A paprikát süsd meg sütőben, a paradicsommal és hagymával főzd össze. Turmixold, ízesítsd bazsalikommal.


9. Almás-sütőtök krémleves

Hozzávalók: 1 kisebb sütőtök, 2 alma, 1 hagyma, fahéj, gyömbér, 1 dl tejszín.
Elkészítés: A sütőtököt és almát főzd puhára a hagymával. Turmixold, fűszerezd fahéjjal és gyömbérrel, végül add hozzá a tejszínt.


10. Póréhagyma-krumpli krémleves

Hozzávalók: 2 póréhagyma, 3 krumpli, 1 l alaplé, 1 dl tejszín, snidling.
Elkészítés: A póréhagymát karikázd fel és párold meg, majd főzd puhára a krumplival. Turmixold, tejszínnel krémesítsd. Snidlinggel szórd meg.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük